Suzanne Lambooy Adel

Suzanne Lambooy Adel - Mary maakte haar nieuwe thuis in de Republiek, en ontwikkelde een diepe genegenheid voor haar geadopteerde land en haar producten, vooral keramiek. Haar nieuwe huis in de Republiek, ontwikkelde ze een diepe liefde voor haar geadopteerde land en haar producten, vooral keramiek. Mary, dochter van James II, trouwde in 1677 met haar Nederlandse neef Willem III, prins van Oranje. Maria, dochter van de Engelse vorst Jacobus II, trouwde in 1677 met haar Nederlandse neef Willem III. Het Victoria and Albert Museum kocht ook een grote Meissen-figuur uit een tafelmiddenstuk van 4.750 uit Parijs.

Een gewapende beker uit 1737 verkocht voor 25.000 en een wapenkundige theekom en schotel uit de dienst voor Christian VI uit Denemarken verkocht voor 12.500. Een zeldzaam Meissen wapenschild beker met twee handen, dat eens toebehoorde aan de keurvorst Clemens van Keulen, werd deze week gekocht bij de Bonhams Fine European Ceramics-verkoop door Bruhl Palaces Augustusburg en Falkenlust. Een uiterst zeldzame Meissen-theepot, voorheen in de beroemde Von Klemperer-collectie van Meissen-porselein, leverde een spannend resultaat op door zijn topvoorschatting meer dan te verdubbelen tot 128.500 inclusief premium. Hoewel de urn ongemarkeerd is, werd deze hoogstwaarschijnlijk gemaakt op de Griekse A, een van de belangrijkste Delftse workshops. Een grote en zeldzame Delftse tuinurn, gemaakt voor koning Willem III aan het einde van de 17e eeuw, is gekocht door het Koninklijk Paleis, Het Loo.

Suzanne Lambooy Adel


Suzanne Lambooy Adel



De meeste items in de collectie van de Von Klemperer waren verloren of beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, nadat ze eerst door de nazi's in beslag waren genomen en vervolgens tijdens het bombardement op Dresden direct werden geraakt. Het werd verloren of beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd eerst in beslag genomen door de nazi's en kreeg toen directe aanvallen tijdens het bombardement op Dresden. Het resultaat zorgt voor soms moeilijke lectuur, maar beloont uiteindelijk de lezer met provocerende inzichten. Ongemarkeerd maar waarschijnlijk gemaakt door de Griekse A, een van de belangrijkste Delftse workshops, zijn er slechts drie andere bekende voorbeelden van complete urnen van dezelfde grootte en gedecoreerd met een koninklijk monogram. Een van de meest recente toevoegingen aan de toch al forse hoeveelheid literatuur gewijd aan de kunst van Vermeer is Vermeer in Detail (2007) van Gary Schwartz, een uitstekende inleiding tot de kunst van Johannes Vermeer op basis van 120 grote en weelderige details uit zijn werk.

Het cijfer zal worden verkregen met middelen van de Capt. H.B. Murray Bequest en zal te zijner tijd te zien zijn in de Ceramics Galleries van het Museum. Een zeldzaam Meissen-figuur van een Harlequin maakte tweemaal zijn voorverkoopschatting voor 80.500. Een zeldzaam Meissen-figuurtje van Harlequin met een aap maakte twee keer zijn pre-sale schatting, verkocht voor 80.500.

Het stuk was ooit eigendom van Emma Budge, een rijke Duitse verzamelaar die een van de belangrijkste collecties decoratieve kunst bouwde. Het huidige stuk is een van de slechts vier urnen van deze grootte versierd met het koninklijke monogram. Twee andere Meissen-stukken werden gekocht door grote internationale musea die het belang van de fabriek in de Europese cultuurgeschiedenis bevestigen. Het stelt ons nu in staat om het verhaal van Royal Dutch Delfts blauw in opdracht van Willem III te vertellen, Suzanne Lambooy Adel.

Een reactie posten

Nieuwer Ouder