Merktekens Porselein

Merktekens Porselein - In China wordt porselein gedefinieerd als aardewerk dat resoneert wanneer het wordt geraakt. Eerder dan dat, had het geen regeringssporen. Het meeste met porselein gemerkt Made in China '' komt meestal uit de jaren 70 en later. Het porselein van Meissen was ooit gebakken of groen gebakken. Authentiek antiek Chinees porselein is altijd achtervolgd door enthousiastelingen.

Porselein wordt gebakken op een hogere temperatuur dan aardewerk, zodat het lichaam kan verglazen en niet-poreus wordt.

Merktekens Porselein


Merktekens Porselein
Merktekens Porselein

Tijdens de Ming-dynastie wordt Jingdezhen-porselein een bron van keizerlijke trots. Het werd voor het eerst gemaakt in China in een primitieve vorm tijdens de Tang-dynastie (618907) en in de vorm het best bekend in het Westen tijdens de Yuan-dynastie (12791368).

Antiek Merktekens Porselein vaker wel dan niet de regerende titel van de keizer (periode naam). Veel antiek Chinees porselein heeft vlekken op de bodem ervan. Veel traditioneel porselein gaat door met het herhalen van oudere productiemethoden en -stijlen en er zijn verschillende moderne industriële fabrikanten.

Het Merktekens Porselein op antiek Chinees porselein duidde normaal gesproken de dynastie en de regerende titel van de keizer aan voor wie het voorwerp was gemaakt. In het verleden was het merk aan de onderkant van het porselein zijn productiecertificering.

Volgens de oude Chinese traditie van schrijven en lezen, worden de markeringen op de bodem van een porseleinen vat meestal gelezen van boven naar beneden en van rechts naar links. Je kunt ook zoeken naar makers marks of backstamps door onze eigen NAME en INITIALS SEARCH tools te gebruiken.

De merken werden meestal afgedrukt op de bodem van een porseleinen vat in een verticale opstelling. Ziet u, dus als u uw aardewerkmerken kent, gaat het erom de voelsprieten eruit te halen om de subtiele aanwijzingen op te pikken.

Of het nu gaat om Engelse aardewerkmerken of Duitse porseleinstiften, Japanse vintage achterstempels of Chinese zegelmerken, de overvloed aan onbekende merklogo's lijkt soms een beangstigend groot onderwerp om aan te pakken.

Een reactie posten

Nieuwer Ouder