Annette Sertons

Annette Sertons, Het programma was de eerste dagelijkse soap in Nederland en ook in Europa. De soap draait vooral om het leven van de families Alberts, Sanders, De Jong, Van Houten en Bouwhuis. Het werd geïnspireerd door de Australische soap The Restless Years, hoewel het in het derde seizoen zijn eigen koers begon te volgen.

Het is de best beoordeelde soapserie van Nederland. Na deze film was het jaar 2004 in het teken van Sinterklaas-drama. In 2014 vond een homohuwelijk plaats in de soap, dit was de eerste keer dat dit op de Nederlandse televisie gebeurde. Het speelt zich af in het fictieve plaatsje Meerdijk.

Annette Sertons


Annette Sertons
Annette Sertons

Medio 2006 speelde Annette Sertons Mike van Gunteren in de geflopte Talpa-serie Koppels. Naast diverse acteercursussen van onder andere Warren Robertson, Candice Derra en Milton Katselas volgde hij ook een opleiding aan de Acteursstudio in Amsterdam.

Deze rol betekende de definitieve doorbraak van Sertons. Sertons accepted an rol in the soapserie Onderweg naar Morgen, which hij tussen 1995 en 1998 de rol van Paul de Ridder voor zijn rekening nam.

In 2011 werd Annette Sertons opnieuw gecast door regisseur Stephan Brenninkmeijer voor de rol van Raymond in de Nederlandse neo noir-thriller Caged. Annette Sertons vertrok naar Amerika en wist de rol van Henk van Rhoonskerken te bemachtigen in de dramaserie Buitenlandse Zaken.

In 1993 speelde hij een rol in de Amerikaanse speelfilm Remember van regisseur John Herzfield. In 2001 werd hij gecast voor een hoofdrol in de controversiele Nederlandse speelfilm Swingers van Stephan Brenninkmeijer, Hij hij de rol van Timo speelde.

Een reactie posten

Nieuwer Ouder