Sulfiet Gelatine

Sulfiet Gelatine is afgeleid van varkensschillen, varkensvlees, paarden en runderbotten, of gespleten runderhuiden. Het is ook oplosbaar in de meeste polaire oplosmiddelen. Op commerciële schaal is het gemaakt van bijproducten van de vlees- en lederindustrie. Het is een mengsel van peptiden en eiwitten geproduceerd door gedeeltelijke hydrolyse van collageen geëxtraheerd uit de huid, botten en bindweefsels van dieren zoals gedomesticeerd vee, kip, varkens, paarden en vissen. Het lost gemakkelijk op in heet water en gaat na afkoeling naar een gel. Het is ook een actuele hemostatische aandoening. Gelatine voor receptgebruik wordt geleverd in de vorm van vellen, korrels of poeder.

Als u allergie voor astma en sulfiet hebt, kan het eten van voedsel of het nemen van geneesmiddelen die sulfieten bevatten zelfs levensbedreigend zijn. Mensen met een sulfietallergie moeten medicijnen met sulfieten vermijden, behalve injecteerbare epinefrine (bijvoorbeeld EpiPen en Twinject). Over het algemeen moeten mensen met een bekende of vermoedelijke sulfietallergie voedingsmiddelen en medicijnen die sulfieten bevatten, vermijden. Sulfietallergieën komen niet vaak voor en worden vooral gezien bij mensen met ernstig astma. Ze kunnen meer problemen veroorzaken dan we beseffen, maar een schoon dieet zonder sulfieten en andere voedseladditieven kan leiden tot een algehele betere gezondheid. Het is ook niet ongebruikelijk dat mensen in de loop van het leven een sulfietallergie of -gevoeligheid ontwikkelen. Symptomen van sulfietintolerantie kunnen optreden binnen 5 minuten na parenterale blootstelling en binnen 1530 minuten na orale blootstelling.

Sulfiet Gelatine


Sulfiet Gelatine
Sulfiet Gelatine

De belangrijkste sulfietvrije wijnmakers zijn Frey en Orleans Hill. Alle gerenommeerde gelatinefabrikanten volgen vandaag het kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 9001. Roma-mensen zijn voorzichtig met gelatineproducten die mogelijk van paarden zijn gemaakt, omdat hun cultuur het gebruik van paarden verbiedt. Consumenten met sulfietgevoeligheid moeten verstandig zijn in het afleiden of een bepaald restaurantvoer sulfieten kan bevatten op basis van het feit of een soortgelijk verpakt goed is gelabeld als bevattende sulfateermiddelen.


De consumptie van gelatine van bepaalde dieren kan worden verboden door religieuze of culturele regels. Andere voedingsmiddelen die sulfieten bevatten, zoals gedroogde vruchten en KIND-repen, hebben geen verplichte etikettering. Andere voedingsmiddelen, chemicaliën, additieven, kleuren en stoffen kunnen dezelfde symptomen veroorzaken als gevolg van een sulfietgevoeligheid. Daarom is het belangrijk om een ​​arts te raadplegen die bekend is met de aandoening.

Citroenzuur is een van de trigger-ingrediënten voor veel mensen met sulfietgevoeligheid. Enzymatische hydrolyse van collageen voor Sulfiet Gelatine extractie is relatief nieuw. Gelatineverslechtering moet worden vermeden en tot een minimum worden beperkt, zodat de laagste mogelijke temperatuur wordt gebruikt voor het herstelproces.

Vers gebakken aardappelen zijn Sulfiet Gelatine veilig en vrij vullend. Sulfieten en zwaveldioxide zijn het meest merkbaar in wijn, gedroogd fruit, sulfamedicijnen, instant-aardappelen, frites, pizza en citroensapconcentraat. Gebruik uw eigen oordeel om te beslissen of u zoveel sulfiet aankan. Sulfieten in voedingsmiddelen worden daar vaak als conserveermiddel geplaatst. Het elimineren van sulfieten in voedingsmiddelen kan moeilijk zijn, maar de bovenstaande tabel geeft mensen een goed idee van de meest voorkomende voedingsmiddelen die ze bevatten. Omdat sulfietconserveermiddelen me zoveel problemen veroorzaken, noem ik ze de Brimstone Demons. China's levensmiddelenadditieven gebruiken hygiënische normen en bepalen ook dat koekjes, suiker, ventilatoren, blikjes niet meer dan 50ppm mogen zijn en dat andere variëteiten 100ppm niet mogen overschrijden.

Een reactie posten

Nieuwer Ouder