The Amazing Spiderman 2 Playstation 4

De game Amazing spiderman voor de ps4 is sinds begin mei te krijgen. Voor de echte spiderman fans is deze game een must have. Als Spidey door de straten van New York heen slingeren is natuurlijk een kinderdroom van iedere fan. Bij alle vorige spiderman games keek ik uit om in de huid te kruipen van spinnemans en vrij rond tee slingeren. Dit viel eigenlijk altijd wel tegen tot nu.

Ondanks dat de titel Amazing Spiderman 2 is start het spel als Peter Parker die een crimineel laat lopen. Deze man schiet uncle Ben neer en gaat ervandoor. Het begint dus bij het begin. Je gaat achter de moordenaar van je oom aan en komt onderwijl allemaal criminelen tegen. Niet alleen Electro passeert de revu ook andere bad guys kom je tegen zoals Kingpin, Green Goblin en Carnage. Het verhaal heeft op sommige punten te maken met de film maar is meer een op zich zelf staande game met een spiderman verhaal.

De game zelf zit goed in elkaar. In tegenstelling tot vorige spiderman games is het web slingeren erg goed uitgewerkt. Je schouder buttons zizjn voor het slingeren. Als er geen gebouwen zijn kan je ook niet slingeren. Met R1 kan je via de spidersense in slowmotion vrij precies een plek kiezen waar je terecht wil komen of snel door te slingeren. Het bewegen door New York gaat dus vrij intiutief en makkelijk. Het vecht systeem is vergelijkbaar met Batman Arkham serie. Je maakt combo’s en kan door na een teken van je spidersense klappen ontwijken.

The Amazing Spiderman 2 Ps 4

Naast het verhaal kan je ook diverse submissies doen. Je kan mensen onder puin vandaan halen en naar het ziekenhuis brengen, uit een brandend pand halen, achtervolging stoppen, kleine criminelen stoppen, bommen onschadelijk maken en vuurgevechten stoppen. Door deze missies tot een goed einde te brengen krijg je een hero status en is de stad blij met je. Mislukken de missies of doe je er helemaal geen dan gaan de mensen je haten en zal er een overheids instantie je op komen jagen. Hier ben je tussen door dus ook mee bezig.

Tijdens het spel krijg je xp om diverse nieuwe dingen voor spiderman te unlocken om het leven (vechten) makkelijker te maken. Betere web, en nieuwe moves. Ook krijg je xp voor je pak om deze beter te maken. He pak gaat alleen in level omhoog. Hiermee geeft het betere bescherming en dergelijke. Je hebt een aantal verschillende pakken die je kan krijgen door deze van de russische maffia af te pakken.

Voor de Spiderman fan is dit een echte must have en kan je je goed vermaken. Het verhaal is leuk maar na 8 á 10 uur heb je deze wel uitgespeeld. Je kan dan nog wel submissies blijven doen, je pakken verzamelen en diverse items voor de stripboeken winkel van Stan Lee verzamelen. Ik heb me in ieder geval heel erg vemaakt met deze titel.

Een reactie posten

Nieuwer Ouder