Hanneke van Den Muyzenberg

Hanneke van Den Muyzenberg - Ik had er niet zoveel zin in, wil dan maar zeggen dat je wilt. Ik had gedacht daar incognito rond te kunnen lopen, dat was misvatting nummer een. Ja, daar had ze gelijk in. Als schrijver debuteerde hij in 1971 onder het pseudoniem Martin Hart met Stenen voor een ransuil. Bij Sonja Barend kreeg ik het natuurlijk voor mijn kiezen dat ik het boek De vrouw bestaat niet had geschreven. Het leek me leuk, maar ik zag er ook verschrikkelijk tegenop. Op 25 augustus 2009 verscheen de roman Verlovingstijd, die zich opnieuw afspeelt in Maassluis en Vlaardingen en die volgens't Hart zelf autobiografische elementen bevat.

Met een sterke online aanwezigheid en populaire online galerij, ARTmine, in combinatie met de ruime en elegante fysieke galerijruimte, kan het werk van onze getalenteerde kunstenaars, die in verschillende media en stijlen werken, de aandacht krijgen die het verdient. Marijke, die jarenlang partner was van Adriaan van Dis, vroeg me mee naar het boekenbal. Met een opleiding in kunstgeschiedenis en archeologie vindt de Bulgaarse kunstenaar Iva Milanova inspiratie in religieuze iconografie en de rijke, interculturele geschiedenis van mozaïektegels. In de jaren 90 trad hij op als Maartje '' in vrouwenkleding, maar omstreeks 2000 is hij houdend gestopt.

Hanneke van Den Muyzenberg


Hanneke van Den Muyzenberg
Hanneke van Den Muyzenberg

Elke Riedel groeide op in Marktheidenfeld, Beieren, en werd geïnspireerd om te schilderen door een jeugdvriend. Het leven is verre van eentonig, vindt ze, en kunst hoort geen uitzondering te zijn. Indiase kunstwerken arriveerden in Nederland op de koopvaardijschepen van de Verenigde Oostindische Compagnie (Verenigde Oostindische Compagnie).

De originele werken gekopieerd door Rembrandt zijn gedateerd van circa 1610 tot circa 1655, maar de meeste waren uit de jaren 1620. Oorspronkelijk was het idee dat de massa van The Kelpies zou fungeren als een tegengewicht voor de nieuwe sluis. Het idee van de beweging was sowieso secundair, dus ze waren niet bijzonder gehinderd door de verandering. Een andere belangrijke zorg van Lewis is de impact van missionaire activiteiten op tribale samenlevingen in Latijns-Amerika en elders.

Hanneke van Den Muyzenberg
Hanneke van Den Muyzenberg

McLean werd geboren in Ontario, Canada, waar ze vandaag nog steeds woont en werkt. Consistent experimenterend met nieuwe technieken, McLean maakt opvallende composities met onderscheidende signatuur. McLean gaat ook in op politieke en sociale thema's en confronteert de realiteit en menselijke ervaringen vanuit alle hoeken. McLean werkt in olie op canvas, een goed gekozen medium voor de complexiteit die haar stukken bevatten. Zijn doorbraak kwam in 1978 met de roman Een vlucht regenwulpen. Een vlucht regenwulpen is in 1981 verfilmd door Ate de Jong, met in de hoofdrol Jeroen Krabbe.

Een reactie posten

Nieuwer Ouder