Preview; Project Morpheus

Virtual reality komt eraan!! Op de gamescom stond oculus rift maar ook stond Sony er met project Morpheus. Het virtual reality project van Sony zelf. Het was niet alleen verhaaltjes en kijken maar je kon daadwerkelijk met een virtual reality bril op gamen en dit zelf ervaren. Er waren drie speelbare games; rodelen, onderwater in een haaienkooi en een trainingsveld in de middeleeuwen.

Bij het rodelen ga je heel snel een vallei naar beneden. Door lichte bewegingen met je hoofd te maken stuur je.

Probeer het tegenliggende verkeer te ontwijken en ga onder vrachtwagens door. Als je onder vrachtwagens door gaat zie ook echt de onderkant van de auto (mits je omhoog kijkt.)

Project Morpheus



In de haaien kooi ben je onderwater en wordt je aangevallen door haaien. Door met je pistool te schieten jaag je ze weg. Schieten gebeurt met een dualshock controller.

Het trainingsveld in de middeleuwen mag je met een zwaard inhakken op een dummy, kruisboog schieten en een draak verslaan. Deze besturing gebeurt met de move controller.

Door deze drie demo’s kreeg ik een goed idee hoe het is om met virtual reality te gamen. Je hoeft niet door je kamer te rennen en dekking te zoeken achter de bank.

Je kan gewoon onderuit gezakt met je controller op de bank blijven zitten en om je heen kijken. Je waant jezelf echt midden in het spel. Ik kan bijna niet wachten om dit te gaan ervaren in games als Oblivion, Call of duty of battlefield.

Een reactie posten

Nieuwer Ouder