De voor- en nadelen van mobiele telefoons tegenwoordig

Mobiele telefoons en smartphones hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen met elkaar communiceren. De mobiele telefoon heeft ervoor gezorgd dat veel mensen gemakkelijk in contact kunnen blijven met elkaar. Wanneer je een mobiele telefoon met abonnement kan je urenlang achter elkaar bellen en de leukste momenten delen met je dierbaren. Echter heeft mobiele telefoon zoals alle apparatuur ook zijn nadelen.

Voordelen mobiele telefoons


mobiele telefoons tegenwoordig
mobiele telefoons tegenwoordig

De draadloze technologie waarmee mobiele telefoons verbonden zijn is waarschijnlijk zijn beste voordeel. De mobiele telefoon heeft de wereld een stuk kleiner gemaakt en kunnen families hechter blijven omdat ze constant in contact zijn met elkaar. Ook zijn mobiele telefoons erg nuttig in geval van nood. Overal in Nederland heb je tegenwoordig wel dekking.

Ook als je ergens ver in een weiland of in een bos staat. Ook in de zakelijke wereld is een mobiele telefoon meer weg te denken de mobiele telefoon wordt gebruikt voor e-mail mogelijkheden of om online faxberichten te verzenden of te ontvangen. Zo hoef je tegenwoordig niet meer op kantoor te zitten maar kan je met een abonnement overal onderweg internetten of communiceren met klanten, collega’s of dierbaren.

Nadelen mobiele telefoons


De mobiele telefoon kan ook een behoorlijke bedreiging zijn voor haar gebruiker. Vaak horen we dat mensen zijn overleden of ernstig gewond zijn geraakt omdat ze een mobiele telefoon hebben gebruikt tijdens het rijden. Dit komt helaas steeds vaker voor omdat mensen steeds meer en meer gebruik maken van een mobiele telefoon. Helaas ook als ze met de auto onderweg zijn.

Bluetooth en Handsfree bellen zijn beschikbaar maar mensen nemen tegenwoordig liever de mobiele telefoon in de hand want dit is gemakkelijker. Ook zijn er diverse gezondheidsproblemen die worden toegeschreven aan het gebruik van de mobiele telefoon. Diverse studies hebben aangetoond dat mannen die een mobieltje in hun broekzak dragen een grotere kans hebben op onvruchtbaarheid.

Ook zijn er studies verricht met als uitkomst dat tieners slechter slapen wanneer ze een mobiele telefoon op hun nachtkastje hebben. Voor leuke aanbiedingen omtrent mobiele telefonie kan je naar gsm deals toe surfen.

Een reactie posten

Nieuwer Ouder